We are United – Global Metalists United (GMU) – et fantastisk prosjekt der jeg fikk spille en stor rolle. Alle tråder gikk her hos meg i Studio mx-pro plater sammen. Selvfølgelig var det mye arbeid å sortere gjennom alle lyd- og videosnutter fra artister fra hele verden og få dem til å høres bra ut, men fra mitt synspunkt var det verdt hvert minutt.

Vi er United – pre-produksjonen inkl. trommeprogrammering, gitarspor og guidesporet av Tim Steinruck fra Canada var moro og også en stor utfordring. Den ferdige pre-produksjonen, brutt ned i tidsindekser, gikk til alle involverte artister, som igjen gjorde studioopptak og sendte meg resultatene. Målet med hele kampanjen er å samle inn donasjoner til Ukraina og sende dem til Det internasjonale Røde Kors. Men det førte oss også sammen som artister og en unik hymne ble født: We Are United!

Cover art for WE ARE UNITED laget av Henk de Graaf fra Holland. Klikk åpner sanglenken

We Are United – tekstideen

Denne metallhymnen ble laget basert på den grunnleggende ideen om å gi hjelp, hjelpe de berørte menneskene i Ukraina med våre midler. Geir Miranda (Metalbandsjef VIKING QUEEN fra Norge) følte seg rørt til å skrive en sang om samhold og samhold.

Geir Miranda fra Norge

melodi og Riff til sangen

Deretter fant tekstene veien til vår mangeårige venn og geniale musiker Tim Steinruck (aka The Mighty One Fra Canada). Tim var så begeistret for ideen om å gi et multikulturelt bidrag til den nåværende nødsituasjonen i krigstid at han spilte inn sangens melodi i studioet hans sammen med noen få rudimentære gitarakkorder og hint av korpassasjer og sendte meg guidesporet WE ARE UNITED.

Tim Steinruck Fra Canada

Finpuss og finpuss

Som allerede beskrevet ovenfor, ble det fine arbeidet utført av meg i Tyskland i studio MX-pro records. Forproduksjon av sangen, koordinering og redigering av opptakene (gitarer, bass, trommer, vokal og korinnspillinger). Og til slutt den kraftige blandingen.

Jørg Klein fra Tyskland

Mange artister fra hele verden

Mange artister fra hele verden har samarbeidet om WE ARE UNITED. Sangen ble gitt ut og utgitt av etiketten Sentralforlaget i Norge.

Kai Somby, Francis Lecquian Tim Steinruck: vokal
Samuli Federley: Gitarer
Jørg Klein: Gitarer
Henk de Graaf: Gitarer
Robert Hoffstaetter: Gitarer
Andreas Wilhelmsen: Gitarer
Roy Sandaker: Bass
Jan Paulsen: Trommer
Anet Ducharme, Ceora Tracey, Geir Miranda, John Reneaud Jørg, Francis Lecquian og Sherise D` Souza: Kor
Tekst: Geir Miranda. Sammensetning: Tim Steinruck, Jørg Klein.
Omslagskunst: Henk de Graaf.
Produsert og konstruert av Jørg Klein Mx Pro rekorder, Tyskland. Analoge opptak av
Robert Hauge i Horten Studio, Norge.

Video for WE ARE UNITED

Så her er videoen til sangen:

We Are United – videoen til suksesslåten på YouTube!